ΑHer er et eksempel på et forretningsbrev som kan brukes som mal:


[Ditt Navn]
[Din Tittel]
[Din Bedriftsnavn]
[Adresse]
[Postnummer og By]
[Telefonnummer]
[E-postadresse]
[Dato]

[Mottakers Navn]
[Mottakers Tittel]
[Mottakers Bedriftsnavn]
[Adresse]
[Postnummer og By]

Kjære [Mottakers Navn],

Emne: [Kort og presist emne for brevet]

Jeg skriver til deg angående [beskriv formålet med brevet, f.eks. «et potensielt samarbeid mellom våre selskaper» eller «en nylig diskusjon om mulige forbedringer av våre tjenester»]. Vi i [din bedriftsnavn] er alltid på utkikk etter nye muligheter for å [hva du ønsker å oppnå, f.eks. «styrke vårt samarbeid» eller «forbedre våre tjenester»].

Etter vår siste samtale/diskusjon, har vi identifisert flere områder der vi kan dra nytte av et samarbeid. [Gå kort inn på de spesifikke punktene eller forslagene du har]. Vi tror at dette vil være til gjensidig fordel og ser frem til muligheten til å diskutere dette videre.

Forslag til videre handling: For å fortsette denne dialogen, foreslår jeg at vi [beskriv neste steg, f.eks. «arrangerer et møte» eller «setter opp en telefonsamtale»] på et tidspunkt som passer deg. Vennligst gi meg beskjed om en tid som fungerer, eller om det er noe annet vi kan bidra med i mellomtiden.

Avslutning: Jeg takker for din tid og ser frem til å høre fra deg snart. Vennligst ikke nøl med å ta kontakt dersom du har noen spørsmål eller trenger ytterligere informasjon.

Med vennlig hilsen,

[Signatur (hvis utskrift)]
[Ditt Navn]
[Din Tittel]
[Din Bedriftsnavn]


Denne malen gir et klart og profesjonelt oppsett for forretningsbrev og kan enkelt tilpasses avhengig av mottaker, formål, og kontekst.

Lignende;  Fagbrev – Eksempel Mal


Her er et eksempel på en FAQ-seksjon som kan følge med et forretningsbrev, for å gi mottakeren klarhet i formålet med brevet og besvare eventuelle spørsmål:


FAQ – Forretningsbrev

1. Hva er hensikten med dette forretningsbrevet?
Forretningsbrevet er sendt for å [beskriv hovedhensikten med brevet, f.eks. «utforske et mulig samarbeid», «diskutere nye forretningsmuligheter», «bekrefte en avtale», eller «gi viktig informasjon»]. Formålet er å etablere eller styrke kommunikasjonen mellom våre bedrifter.

2. Hvordan skal jeg respondere på brevet?
Du kan svare på brevet ved å [beskriv hvordan du ønsker at mottakeren skal respondere, f.eks. «ta kontakt via e-post eller telefon», «bekrefte en avtale», «foreslå en dato for et møte», eller «gi tilbakemelding på de foreslåtte punktene»]. Kontaktinformasjonen vår er inkludert i brevet for enkel tilgang.

3. Hva bør jeg gjøre hvis jeg trenger mer informasjon?
Hvis du trenger ytterligere informasjon, er du velkommen til å kontakte oss direkte. Vi står klare til å gi deg all den informasjonen du trenger for å ta en informert beslutning eller fortsette dialogen.

4. Hva er tidsrammen for en respons?
Vi setter pris på en rask tilbakemelding, men forstår at det kan være behov for intern diskusjon. Vi foreslår at du svarer innen [angi en spesifikk tidsramme, f.eks. «5 virkedager» eller «innen utgangen av uken»] for å holde prosessen i gang.

5. Hvem skal jeg kontakte for oppfølgingsspørsmål?
For alle oppfølgingsspørsmål, vennligst kontakt [sett inn kontaktpersonens navn, tittel, telefonnummer, og e-postadresse]. Dette vil sikre at du får en rask og korrekt respons.

Lignende;  Anbefalingsbrev – Mal – Eksempel

6. Hva gjør jeg hvis jeg ikke er interessert i det som foreslås i brevet?
Hvis du ikke er interessert i å gå videre med det som foreslås, setter vi pris på en kort tilbakemelding slik at vi kan notere det og eventuelt diskutere andre muligheter i fremtiden. Vi ønsker alltid å holde døren åpen for fremtidige samarbeid.

7. Hvordan påvirker dette brevet vårt nåværende samarbeid?
Dette brevet er ment å styrke vårt eksisterende samarbeid eller etablere nye forbindelser. Hvis du har spørsmål om hvordan det kan påvirke vårt nåværende samarbeid, er vi åpne for å diskutere dette nærmere for å sikre at begge parter har en felles forståelse.

8. Er det behov for å signere noen dokumenter?
Dersom brevet inneholder avtaler eller forslag som krever signatur, vil det være vedlagt nødvendige dokumenter. Vi vil spesifisere om det er nødvendig med signaturer, og hvilke steg som bør følges.

9. Hva skjer etter at jeg har svart på brevet?
Etter at vi mottar din respons, vil vi [forklar de neste trinnene, f.eks. «arrangere et møte», «forberede nødvendige dokumenter», «sette opp en prosjektplan»]. Vi sørger for å holde deg oppdatert gjennom hele prosessen.

10. Kan innholdet i brevet diskuteres ytterligere?
Ja, vi er åpne for videre diskusjoner om innholdet i brevet. Vennligst ta kontakt for å avtale et møte eller en samtale der vi kan diskutere detaljene grundigere.


Forretningsbrev mal eksempel

Var dette til hjelp?

0 / 0

Legg att eit svar 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *