Her er et eksempel på en mal for et invitasjonsbrev til Norge, som kan brukes når du inviterer en venn, et familiemedlem, eller en forretningsforbindelse til å besøke deg i Norge:


[Ditt navn]
[Din adresse]
[Postnummer og by]
[Telefonnummer]
[E-postadresse]

[Dato]


Til: [Mottakerens navn]
[Mottakerens adresse]
[By og land]


Emne: Invitasjon til å besøke Norge


Kjære [Mottakerens navn],

Jeg håper dette brevet finner deg vel. Jeg skriver til deg for å formelt invitere deg til Norge for et besøk. Jeg vil gjerne at du kommer og tilbringer tid med meg og [eventuelt familiemedlemmer] fra [startdato] til [sluttdato].

Formålet med besøket:
Formålet med besøket er [beskriv formålet, f.eks. «for å feire en spesiell anledning», «for å tilbringe kvalitetstid sammen», «for en forretningskonferanse», «for å oppleve norsk kultur og natur»].

Opphold:
Du vil bo hos meg på min adresse i [by], hvor jeg vil sørge for at du har alt du trenger for et komfortabelt opphold. Jeg vil også arrangere turer til interessante steder i Norge slik at du kan få en god opplevelse av landet.

Finansiering:
[Beskriv hvordan besøket skal finansieres, f.eks. «Jeg vil dekke alle dine reise- og oppholdsutgifter under ditt besøk.» eller «Du vil være ansvarlig for dine egne reiseutgifter, men jeg vil dekke alle kostnader knyttet til ditt opphold her.»]

Visumstøtte:
Dersom du trenger visum for å reise til Norge, kan du bruke dette brevet som en del av din visumsøknad. Jeg vil også være tilgjengelig for å gi ytterligere støtte eller dokumentasjon som kreves av de norske myndighetene.

Lignende;  Rekommandert Brev – Mal Eksempel

Kontaktinformasjon:
Hvis det er noen spørsmål eller behov for ytterligere informasjon, vennligst ikke nøl med å kontakte meg på [telefonnummer] eller [e-postadresse].

Jeg ser frem til ditt besøk og håper du kan akseptere denne invitasjonen. Det ville være en stor glede for meg å vise deg rundt og tilbringe tid sammen her i Norge.

Med vennlig hilsen,

[Ditt navn]


Tips for tilpasning:

  • Personaliser brevet ved å inkludere spesifikke detaljer om besøket og relasjonen til mottakeren.
  • Vær klar og tydelig om formålet med besøket og finansieringen, spesielt hvis dette skal brukes som dokumentasjon i en visumsøknad.
  • Hold tonen vennlig og inviterende, slik at mottakeren føler seg velkommen.

Denne malen gir en strukturert måte å skrive et invitasjonsbrev på som kan brukes til ulike typer besøk til Norge, enten det er for personlige, forretningsmessige, eller kulturelle formål.

Her er en FAQ-seksjon som gir svar på vanlige spørsmål om invitasjonsbrev til Norge:


FAQ – Invitasjonsbrev til Norge

1. Hva er et invitasjonsbrev?
Et invitasjonsbrev er et dokument som en person i Norge skriver for å invitere en venn, et familiemedlem, eller en forretningsforbindelse til å besøke Norge. Brevet brukes ofte som en del av en visumsøknad for å vise formålet med og varigheten av besøket.

2. Hvem trenger et invitasjonsbrev?
Et invitasjonsbrev er nødvendig for personer fra land utenfor Schengen-området som ønsker å besøke Norge og som må søke om visum. Brevet gir norske myndigheter informasjon om besøket og sikrer at besøket er legitimt.

3. Hva bør et invitasjonsbrev inneholde?
Et invitasjonsbrev bør inneholde:

  • Fullt navn, adresse, og kontaktinformasjon til både den som inviterer (verten) og den som blir invitert.
  • Formålet med besøket, f.eks. ferie, forretningsreise, familiebesøk, eller en spesiell anledning.
  • Varigheten av besøket, inkludert planlagte datoer for ankomst og avreise.
  • Informasjon om oppholdet, som hvor den inviterte skal bo, og hvem som dekker reise- og oppholdsutgifter.
  • En bekreftelse på vertens tilgjengelighet for å støtte den inviterte under oppholdet.
Lignende;  Fraktbrev – Mal Eksempel

4. Hvorfor trenger man et invitasjonsbrev for visumsøknad?
Et invitasjonsbrev gir visumoffiserene bevis på at den inviterte har en konkret plan for besøket, inkludert hvor de skal bo, hva de skal gjøre, og hvem som er ansvarlig for dem under oppholdet. Det kan bidra til å øke sjansene for å få visum ved å vise at besøket er planlagt og støttet av en norsk innbygger eller organisasjon.

5. Hvordan bør jeg formulere invitasjonsbrevet?
Formuler brevet på en formell, men vennlig måte. Sørg for at all informasjon er tydelig og nøyaktig. Brevet bør være kortfattet, men likevel dekke alle nødvendige detaljer, slik at det ikke er noen tvil om formålet med besøket eller vertens forpliktelser.

6. Kan invitasjonsbrevet være på engelsk, eller må det være på norsk?
Invitasjonsbrevet kan være enten på norsk eller engelsk, avhengig av mottakerens språkferdigheter og konsulatets krav. Hvis den som inviteres ikke snakker norsk, er det vanligvis best å skrive brevet på engelsk. Noen konsulater kan også kreve en oversettelse dersom brevet ikke er skrevet på norsk eller engelsk.

7. Trenger invitasjonsbrevet å være notarized eller offisielt stemplet?
I de fleste tilfeller trenger ikke invitasjonsbrevet å være notarized eller offisielt stemplet. Det skal være signert av personen som inviterer, og noen ganger kan det være nødvendig å inkludere en kopi av vertens identifikasjon (f.eks. pass eller oppholdstillatelse). Du bør sjekke spesifikke krav hos det aktuelle konsulatet.

8. Hva skjer etter at invitasjonsbrevet er sendt?
Når invitasjonsbrevet er sendt, vil den inviterte bruke det som en del av sin visumsøknad. Konsulatet eller ambassaden vil deretter vurdere søknaden, inkludert brevet, for å avgjøre om visumet skal innvilges. Behandlingsprosessen kan ta fra noen dager til flere uker.

Lignende;  Motivasjonsbrev Medisin – Eksempel Mal

9. Hva hvis visumsøknaden blir avvist?
Hvis visumsøknaden blir avvist, vil den inviterte vanligvis få en forklaring på hvorfor søknaden ikke ble godkjent. Det kan være mulig å sende inn en ny søknad, med ekstra dokumentasjon eller rettelser, basert på årsakene til avvisningen.

10. Kan invitasjonsbrevet brukes for flere besøk?
Et invitasjonsbrev er vanligvis spesifikt for ett enkelt besøk. Hvis den inviterte ønsker å besøke Norge flere ganger, må det skrives nye invitasjonsbrev for hver visumsøknad. Noen ganger kan man få et flerreisevisum, som gir mulighet til flere besøk innenfor en bestemt periode, men dette må klart fremgå av visumsøknaden.


Var dette til hjelp?

0 / 0

Legg att eit svar 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *