Informasjon om informasjonskapsler

En informasjonskapsel er en liten fil som lastes ned til datamaskinen din når du besøker visse nettsteder. Informasjonskapsler lar et nettsted lagre og hente informasjon om brukerens surfevaner eller datamaskin. Avhengig av informasjonen de inneholder og hvordan du bruker datamaskinen, kan de også gjenkjenne brukeren.

Nettleseren din lagrer informasjonskapsler på harddisken kun under den aktuelle økten, noe som betyr at de tar opp minimalt med plass og ikke skader datamaskinen. Informasjonskapsler inneholder ingen personlig informasjon, og de fleste slettes automatisk ved slutten av nettleserøkten (såkalte øktinformasjonskapsler).

De fleste nettlesere aksepterer informasjonskapsler automatisk. Du kan tillate eller blokkere informasjonskapsler i nettleserens sikkerhetsinnstillinger.

Uten ditt uttrykkelige samtykke vil ikke dataene som lagres i informasjonskapslene bli koblet til personopplysningene du oppgir ved registrering eller kjøp på vårt nettsted.

Typer informasjonskapsler som brukes på dette nettstedet:

  1. Tekniske informasjonskapsler:
  • Gjør det mulig for brukeren å navigere på nettstedet og bruke dets funksjoner, som trafikkontroll, øktidentifikasjon, tilgang til begrensede områder, huske handlekurver, gjennomføre kjøpsprosesser, registrering til arrangementer, bruk av sikkerhetsfunksjoner, og deling på sosiale nettverk.
  1. Personaliseringskapsler:
  • Lar brukeren få tilgang til tjenesten med forhåndsdefinerte egenskaper basert på kriterier som språk, nettlesertype, og regioninnstillinger.
  1. Analyse-informasjonskapsler:
  • Behandles av oss eller tredjeparter for å kvantifisere antall brukere og utføre statistiske analyser av bruken av våre tjenester. Dette hjelper oss med å forbedre produktene og tjenestene våre.
  1. Reklamekapsler:
  • Behandles av oss eller tredjeparter for å administrere reklameplasser på nettstedet mest mulig effektivt. Disse tilpasser reklameinnholdet basert på brukernes surfevaner.
  1. Informasjonskapsler for atferdsbasert annonsering:
  • Lar oss administrere reklameplassene på nettstedet mer effektivt ved å lagre informasjon om brukernes atferd. Dette muliggjør visning av reklame basert på brukernes surfeprofil.
  1. Tredjeparts informasjonskapsler:
  • Nettstedet vårt kan bruke tjenester fra tredjeparter som Google Analytics for å samle inn informasjon om bruken av nettstedet til statistiske formål og for å levere andre relaterte tjenester.

Administrere informasjonskapsler:

Ved å bruke dette nettstedet samtykker du til behandlingen av dine data som beskrevet ovenfor. Du kan nekte behandling av slike data ved å blokkere informasjonskapsler i nettleserens innstillinger. Vær oppmerksom på at blokkering av informasjonskapsler kan påvirke funksjonaliteten til nettstedet.

Du kan administrere informasjonskapsler i nettleseren din slik:

  • Chrome
  • Internet Explorer
  • Firefox
  • Safari

Hvis du har spørsmål om våre retningslinjer for informasjonskapsler, vennligst kontakt oss via kontaktseksjonen på nettstedet.