Et søknadsbrev er et formelt brev som en jobbsøker sender sammen med CV-en sin når de søker på en jobb. Hensikten med et søknadsbrev er å introdusere deg selv til arbeidsgiveren, forklare hvorfor du er interessert i jobben, og fremheve hvordan dine ferdigheter, erfaringer og kvalifikasjoner gjør deg til en god kandidat for stillingen.

Her er noen viktige elementer som bør inkluderes i et søknadsbrev:

1. Kontaktinformasjon

Øverst i brevet: Skriv ditt fulle navn, adresse, e-postadresse og telefonnummer. På samme måte, inkluder arbeidsgiverens navn, stillingstittel, firmanavn og adresse.

2. Dato

Datoen du skriver brevet: Dette plasseres vanligvis etter din kontaktinformasjon og før mottakerens informasjon.

3. Hilsen

En formell hilsen: For eksempel «Til [Mottakers navn],» eller «Til den det måtte gjelde,» hvis du ikke vet mottakerens navn.

4. Innledning

Introduksjon: Begynn med å forklare hvilken stilling du søker på, og hvor du fant stillingsannonsen. Inkluder en kort setning om hvorfor du er interessert i denne stillingen og organisasjonen.

5. Hoveddel

Erfaring og kvalifikasjoner: Bruk ett eller to avsnitt til å fremheve dine relevante erfaringer og kvalifikasjoner. Beskriv tidligere jobber eller utdanning som viser at du er en god match for stillingen. Ferdigheter og kompetanse: Forklar spesifikke ferdigheter og kompetanser som er relevante for jobben. Dette kan inkludere både tekniske ferdigheter og myke ferdigheter som kommunikasjon og teamarbeid. Motivasjon: Forklar hvorfor du ønsker å jobbe for denne spesifikke organisasjonen og i denne stillingen. Hva tiltrekker deg til dette arbeidsstedet? Hvordan passer det med dine karrieremål?

6. Avslutning

Oppsummering og takk: Oppsummer kort hvorfor du er en sterk kandidat for stillingen og takk arbeidsgiveren for deres tid og overveielse. Uttrykk også at du ser frem til å høre fra dem. Oppfordring til handling: For eksempel «Jeg ser frem til muligheten til å diskutere hvordan mine ferdigheter og erfaringer kan være en ressurs for [Organisasjonens navn]. Jeg kan kontaktes på [Telefonnummer] eller via e-post på [E-postadresse] for å avtale et intervju.»

Lignende;  Kasserapport – Mal Eksempel

7. Signatur

Avslutning: Bruk en formell avslutning som «Med vennlig hilsen,» etterfulgt av ditt navn. Hvis du sender et fysisk brev, kan du også legge til din underskrift over navnet ditt.

Tips for et vellykket søknadsbrev:

  • Skreddersy brevet: Tilpass brevet til stillingen og arbeidsgiveren. Unngå generiske brev som kan brukes til flere jobber.
  • Vær konsis: Hold brevet kort og rett på sak, vanligvis en side.
  • Feilfri skriving: Korrekturles nøye for å unngå skrivefeil og grammatiske feil.
  • Vis personlighet: La din entusiasme og personlighet skinne gjennom, men hold en profesjonell tone.
  • Bruk eksempler: Støtt dine påstander med konkrete eksempler fra din erfaring.

Her er et eksempel på hvordan et søknadsbrev kan se ut:


[Navn] [Adresse] [Postnummer og sted] [E-postadresse] [Telefonnummer] [Dato]

[Mottakers navn] [Organisasjonens navn] [Adresse] [Postnummer og sted]

Til [mottakers navn/tittel],

Jeg skriver for å uttrykke min interesse for stillingen som [stillingsnavn] ved [organisasjonens navn], slik annonsert på [kilde for jobbannonsen]. Med en utdanning i [ditt fagområde, f.eks. sykepleie, medisin, fysioterapi] fra [din utdanningsinstitusjon] og [antall] års erfaring innen helsevesenet, er jeg svært interessert i muligheten til å bidra til [organisasjonens navn] sitt arbeid med å levere høykvalitets helsetjenester.

I min nåværende stilling som [din nåværende stilling] ved [nåværende eller tidligere arbeidsplass], har jeg opparbeidet meg omfattende erfaring med [relevante oppgaver og ansvarsområder, f.eks. pasientbehandling, medisinsk vurdering, omsorgsplanlegging]. Jeg har utviklet sterke ferdigheter i [spesifikke ferdigheter, f.eks. klientsamarbeid, klinisk dokumentasjon, teamarbeid] og har vist meg i stand til å arbeide effektivt både selvstendig og som del av et tverrfaglig team.

Mine nøkkelkvalifikasjoner inkluderer:

  • Erfaring med [spesifikke ferdigheter eller områder, f.eks. akuttmedisin, rehabilitering, eldreomsorg].
  • Evne til å håndtere stressende situasjoner med ro og profesjonalitet.
  • Gode kommunikasjonsevner som gjør det mulig å bygge tillitsfulle relasjoner med pasienter, kolleger og pårørende.
  • Kompetanse i bruk av [eventuelle relevante teknologier eller metoder, f.eks. elektroniske pasientjournalsystemer, medisinsk utstyr].
Lignende;  Søknadsbrev Helse – Eksempel Mal

Jeg er spesielt tiltrukket av [organisasjonens navn] på grunn av [spesifikke grunner, f.eks. organisasjonens verdier, faglige utviklingsmuligheter, lokalisering]. Jeg tror min bakgrunn og mine ferdigheter gjør meg godt egnet til å bidra til organisasjonens mål om å tilby førsteklasses helsetjenester.

Vedlagt finner dere min CV som gir en mer detaljert oversikt over min utdannelse og erfaring. Jeg ser frem til muligheten til å diskutere hvordan mine ferdigheter og erfaringer kan være en ressurs for [organisasjonens navn]. Jeg kan kontaktes på [telefonnummer] eller via e-post på [e-postadresse] for å avtale et intervju.

Takk for din tid og overveielse. Jeg ser frem til å høre fra deg.

Med vennlig hilsen,

[Navnet ditt]


Tilpass dette eksemplet etter dine spesifikke erfaringer og kvalifikasjoner, samt den jobben du søker på. Lykke til med søknaden!

Var dette til hjelp?

0 / 0

Legg att eit svar 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *