Mal – Eksempel for Revisjonserklæring

Mal Eksempel Revisjonserklæring

[Navn på Revisjonsfirma]
[Adresse]
[By, Postnummer]
[Tlf.: Telefonnummer]
[E-post: E-postadresse]

Revisjonserklæring

Til: [Navn på selskapet]
[Adresse]
[By, Postnummer]

Dato: [Dato for erklæringen]

Innledning:

Vi har revidert regnskapene til [Navn på selskapet] for regnskapsåret som ble avsluttet den [Dato for regnskapsårets slutt]. Regnskapene inkluderer balansen per [Dato], resultatregnskapet, kontantstrømoppstillingen, og noter til regnskapet, inkludert en oppsummering av vesentlige regnskapsprinsipper.

Ledelsens ansvar for regnskapene:

Ledelsen er ansvarlig for utarbeidelsen og presentasjonen av regnskapene i samsvar med [Gjeldende regnskapsstandard, f.eks. IFRS eller GAAP]. Dette ansvaret inkluderer utforming, implementering og vedlikehold av intern kontroll som ledelsen finner nødvendig for å muliggjøre utarbeidelse av regnskaper som ikke inneholder vesentlig feilinformasjon, enten som følge av misligheter eller feil.

Revisors ansvar:

Vårt ansvar er å uttrykke en mening om disse regnskapene basert på vår revisjon. Vi har utført vår revisjon i samsvar med [Gjeldende revisjonsstandard, f.eks. ISA (International Standards on Auditing)]. Disse standardene krever at vi overholder etiske krav og planlegger og utfører revisjonen for å oppnå rimelig sikkerhet for at regnskapene ikke inneholder vesentlig feilinformasjon.

Revisjonsutførelse:

En revisjon innebærer å utføre handlinger for å innhente revisjonsbevis om beløpene og opplysningene i regnskapene. De valgte handlingene avhenger av revisors skjønn, herunder vurderingen av risikoene for vesentlig feilinformasjon i regnskapene, enten det skyldes misligheter eller feil. Ved risikovurderingen vurderer revisor den interne kontrollen som er relevant for selskapets utarbeidelse og presentasjon av regnskapene for å utforme revisjonshandlinger som er hensiktsmessige etter omstendighetene, men ikke for å uttrykke en mening om effektiviteten av selskapets interne kontroll.

Lignende;  Motregningserklæring – Mal – Eksempel

Konklusjon:

Etter vår mening gir regnskapene en rettvisende fremstilling av den finansielle stillingen til [Navn på selskapet] per [Dato], og av dets resultater og kontantstrømmer for regnskapsåret som ble avsluttet denne datoen, i samsvar med [Gjeldende regnskapsstandard].

Forbehold (hvis aktuelt):

[Beskriv eventuelle forbehold eller avvik som er oppdaget under revisjonen.]

Signatur:


[Navn på ansvarlig revisor]
[Tittel]
[Navn på revisjonsfirma]

Vedlegg:

  1. Balanse
  2. Resultatregnskap
  3. Kontantstrømoppstilling
  4. Noter til regnskapet

Dette eksempelet kan tilpasses etter behov for å møte spesifikke krav og forhold i din situasjon. Det er viktig å konsultere en kvalifisert revisor for å sikre at erklæringen er korrekt og fullstendig i henhold til gjeldende regler og standarder.

FAQ Revisjonserklæring

1. Hva er en revisjonserklæring?
En revisjonserklæring er et dokument som utstedes av en revisor etter å ha gjennomgått og vurdert en virksomhets regnskaper og annen finansiell informasjon. Erklæringen bekrefter om regnskapene gir et rettvisende bilde av selskapets finansielle stilling og resultat.

2. Hvorfor trenger jeg en revisjonserklæring?
En revisjonserklæring gir troverdighet til virksomhetens regnskaper og øker tilliten blant investorer, kreditorer, kunder og andre interessenter. Det sikrer også at selskapet overholder lover og forskrifter knyttet til finansiell rapportering.

3. Hva bør en revisjonserklæring inneholde?
En revisjonserklæring bør inneholde:

  • En beskrivelse av revisjonens omfang og formål
  • Revisors konklusjon om regnskapenes pålitelighet
  • Eventuelle forbehold eller avvik som er oppdaget under revisjonen
  • En bekreftelse på at revisjonen er utført i henhold til gjeldende standarder og forskrifter

4. Hvordan utstedes en revisjonserklæring?
En revisjonserklæring utstedes etter at revisor har fullført sin gjennomgang av selskapets regnskaper og interne kontroller. Revisoren vil utføre tester og analyser for å bekrefte at regnskapene er nøyaktige og rettferdige før erklæringen signeres og utstedes.

Lignende;  Personvernerklæring Gdpr – Mal Eksempel

5. Er en revisjonserklæring lovpålagt?
Kravet til revisjonserklæring varierer avhengig av land og type virksomhet. I mange land er selskaper av en viss størrelse eller med offentlig interesse pålagt å få sine regnskaper revidert. Det er viktig å sjekke lokale forskrifter for å vite om en revisjonserklæring er nødvendig.

6. Hvor ofte trenger en virksomhet en revisjonserklæring?
Hyppigheten av revisjonserklæringer avhenger av selskapets størrelse og lovkrav. Mange selskaper får sine regnskaper revidert årlig, men dette kan variere. Noen selskaper kan også få halvårlige eller kvartalsvise revisjoner.

7. Hva skjer hvis revisoren oppdager feil eller mangler under revisjonen?
Hvis revisoren oppdager feil eller mangler, vil de rapportere disse til selskapets ledelse og foreslå nødvendige korreksjoner. Hvis alvorlige feil ikke rettes, kan revisoren gi en revisjonserklæring med forbehold eller avvik, som vil bli kommunisert til interessenter.

8. Kan en revisjonserklæring være negativ?
Ja, en revisjonserklæring kan være negativ hvis revisoren mener at regnskapene ikke gir et rettvisende bilde av selskapets finansielle situasjon. En negativ erklæring kan ha alvorlige konsekvenser for selskapets omdømme og tillit blant interessenter.

9. Hvem kan utstede en revisjonserklæring?
En revisjonserklæring må utstedes av en kvalifisert revisor som er godkjent og lisensiert til å utføre revisjonstjenester. Revisoren bør ha nødvendig kompetanse og erfaring for å kunne vurdere selskapets regnskaper på en pålitelig måte.

10. Hvordan kan jeg finne en kvalifisert revisor?
Du kan finne en kvalifisert revisor gjennom profesjonelle organisasjoner, bransjeforeninger eller ved å søke etter lisensierte revisorer i ditt område. Det er viktig å velge en revisor med god erfaring og omdømme for å sikre en pålitelig revisjonserklæring.

Lignende;  Urådighetserklæring – Eksempel – Mal

Var dette til hjelp?

0 / 0

Legg att eit svar 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *