Eksempel for Praksiskontrakt

Eksempel på Praksiskontrakt

Mellom

Virksomhet:
Navn: [Navn på virksomheten]
Adresse: [Adresse til virksomheten]
Telefonnummer: [Telefonnummer til virksomheten]
E-post: [E-postadresse til virksomheten]
Kontaktperson: [Navn på kontaktperson]

Praksisdeltaker:
Navn: [Navn på praksisdeltakeren]
Adresse: [Adresse til praksisdeltakeren]
Telefonnummer: [Telefonnummer til praksisdeltakeren]
E-post: [E-postadresse til praksisdeltakeren]


1. Formål

Formålet med denne praksiskontrakten er å etablere klare retningslinjer og forventninger mellom virksomheten og praksisdeltakeren for å sikre en vellykket praksisperiode.

2. Praksisperiode

Praksisperioden starter [startdato] og avsluttes [sluttdato]. Endringer i praksisperioden må avtales skriftlig mellom partene.

3. Arbeidstid

Praksisdeltakeren skal jobbe [antall timer per uke] fra [starttidspunkt] til [slutttidspunkt] på [ukedager]. Endringer i arbeidstid må avtales skriftlig.

4. Arbeidsoppgaver

Praksisdeltakeren skal utføre følgende arbeidsoppgaver:

  • [Beskrivelse av oppgaver]
  • [Beskrivelse av oppgaver]
  • [Beskrivelse av oppgaver]

Eventuelle endringer i arbeidsoppgaver skal avtales mellom praksisdeltakeren og virksomheten.

5. Veiledning og oppfølging

Virksomheten skal utpeke en veileder for praksisdeltakeren. Veilederen er [navn på veileder] og kan kontaktes på [kontaktinformasjon]. Veilederen skal gi nødvendig opplæring, veiledning og oppfølging gjennom praksisperioden.

6. Lønn og godtgjørelse

Praksisdeltakeren mottar følgende lønn/godtgjørelse: [Beskrivelse av lønn/godtgjørelse]. Utbetaling skjer [månedlig/ukentlig] til praksisdeltakerens bankkonto [kontonummer].

7. Taushetsplikt

Praksisdeltakeren forplikter seg til å overholde virksomhetens taushetspliktregler og skal ikke videreformidle konfidensiell informasjon til uvedkommende.

8. Fravær

Eventuelt fravær skal meldes til virksomheten så snart som mulig. Ved sykdom skal praksisdeltakeren levere sykemelding dersom fraværet varer mer enn [antall dager] dager.

9. Evaluering

Praksisdeltakeren vil bli evaluert [ukentlig/månedlig] av veilederen. En skriftlig evaluering vil bli gitt ved slutten av praksisperioden.

10. Oppsigelse

Denne kontrakten kan sies opp av begge parter med [antall dager] dagers skriftlig varsel. Ved grovt brudd på kontrakten kan den heves umiddelbart.

Lignende;  Innovasjonskontrakt – Eksempel – Mal

11. Underskrifter

Denne kontrakten er inngått i [antall] eksemplarer, hvorav hver part beholder ett eksemplar.

For virksomheten:


[Navn på kontaktperson]
[Tittel]
[Sted, dato]

For praksisdeltakeren:


[Navn på praksisdeltaker]
[Sted, dato]


Vedlegg:

  • [Eventuelle relevante dokumenter eller vedlegg]

Ekstra merknader:

  • Det anbefales at praksisdeltakeren og virksomheten leser og forstår innholdet i kontrakten før signering.
  • Partene bør oppbevare sine eksemplarer av kontrakten på et trygt sted for fremtidig referanse.

FAQ Praksiskontrakt

1. Hva er en praksiskontrakt?

En praksiskontrakt er en avtale mellom en virksomhet og en praksisdeltaker som regulerer betingelsene for en praksisperiode. Kontrakten inneholder informasjon om arbeidsoppgaver, arbeidstid, veiledning, godtgjørelse, taushetsplikt, evaluering og oppsigelsesbetingelser.

2. Hvorfor trenger man en praksiskontrakt?

En praksiskontrakt sikrer klare retningslinjer og forventninger mellom praksisdeltakeren og virksomheten. Den bidrar til å unngå misforståelser, gir struktur for praksisperioden og gir begge parter en formell forståelse av ansvarsområder og rettigheter.

3. Hva bør en praksiskontrakt inneholde?

En praksiskontrakt bør inneholde:

  • Partenes navn og kontaktinformasjon
  • Praksisperiodens varighet
  • Arbeidstid og arbeidsoppgaver
  • Informasjon om veileder og oppfølging
  • Lønn og godtgjørelse
  • Regler om taushetsplikt
  • Rutiner for fravær
  • Evaluering av praksisdeltakeren
  • Oppsigelsesbetingelser

4. Hvordan skrives en praksiskontrakt?

En praksiskontrakt skrives ved å fylle ut en mal som dekker alle nødvendige punkter. Det er viktig å være presis og tydelig i formuleringene, og sørge for at begge parter forstår og er enige om innholdet før kontrakten signeres.

5. Hvordan bruker man en praksiskontrakt?

En praksiskontrakt brukes som et formelt dokument som begge parter refererer til gjennom praksisperioden. Den skal signeres av både praksisdeltakeren og en representant for virksomheten, og begge parter bør beholde hver sin kopi.

Lignende;  Oppsigelse Leiekontrakt Utleier – Mal – Eksempel

6. Hva er arbeidstiden i en praksiskontrakt?

Arbeidstiden i en praksiskontrakt kan variere avhengig av virksomheten og praksisdeltakerens behov. Det bør avtales en spesifikk arbeidstid som passer begge parter og som oppfyller eventuelle krav fra utdanningsinstitusjonen.

7. Hvilke rettigheter har en praksisdeltaker?

Praksisdeltakeren har rett til veiledning, opplæring og en trygg arbeidsplass. Retten til lønn og godtgjørelse avhenger av avtalen i kontrakten. Praksisdeltakeren har også rett til å bli evaluert rettferdig og motta en skriftlig vurdering ved slutten av praksisperioden.

8. Hva skjer hvis praksisdeltakeren bryter taushetsplikten?

Brudd på taushetsplikten kan føre til umiddelbar oppsigelse av praksiskontrakten. Det er viktig at praksisdeltakeren forstår og overholder virksomhetens regler om konfidensialitet.

9. Kan praksisdeltakeren avslutte praksisperioden tidlig?

Ja, både praksisdeltakeren og virksomheten kan avslutte praksisperioden tidlig med et skriftlig varsel, i henhold til oppsigelsesbetingelsene angitt i kontrakten. Ved grovt brudd på kontrakten kan den heves umiddelbart.

10. Hvordan evalueres praksisdeltakeren?

Praksisdeltakeren evalueres vanligvis jevnlig av veilederen, ofte ukentlig eller månedlig. Ved slutten av praksisperioden gis det en skriftlig evaluering som inneholder tilbakemeldinger på praksisdeltakerens prestasjoner og utvikling.

11. Er en praksiskontrakt lovpålagt?

Det er ikke alltid lovpålagt å ha en praksiskontrakt, men det er sterkt anbefalt for å sikre en strukturert og vellykket praksisperiode. Enkelte utdanningsinstitusjoner eller bransjer kan kreve en praksiskontrakt som en del av deres retningslinjer.

Var dette til hjelp?

0 / 0

Legg att eit svar 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *