Her er et eksempel på en mal for et motivasjonsbrev til en skole, som kan brukes når du søker opptak til en utdanningsinstitusjon:


[Ditt navn]
[Din adresse]
[Postnummer og by]
[Telefonnummer]
[E-postadresse]

[Dato]

[Skolens navn]
[Skolens adresse]
[Postnummer og by]


Emne: Søknad om opptak til [Studieprogram/metoder] ved [Skolens navn]


Kjære opptakskomité,

Jeg skriver for å uttrykke min sterke interesse for å bli tatt opp til [navnet på studieprogrammet] ved [skolens navn]. Etter nøye overveielse av mine akademiske interesser og karriereambisjoner, er jeg overbevist om at dette studieprogrammet vil gi meg de nødvendige ferdighetene og kunnskapene til å oppnå mine mål.

Personlig bakgrunn og motivasjon:
Jeg har alltid hatt en dyp interesse for [fagområde eller emne], noe som har blitt styrket gjennom [beskriv relevant erfaring, tidligere utdanning, kurs, eller prosjekter]. For eksempel [gi et konkret eksempel som viser din lidenskap og erfaring]. Det er denne lidenskapen som har ledet meg til å søke opptak til deres program, som jeg ser på som et perfekt springbrett for videre utvikling.

Hvorfor denne skolen:
[Skolens navn] er kjent for sitt sterke faglige miljø, og jeg er spesielt imponert over [nevne spesifikke aspekter ved skolen eller programmet som tiltrekker deg, for eksempel lærerstab, forskningsmuligheter, faglig rykte, eller spesielle kurs]. Jeg tror at denne unike kombinasjonen av ressurser og muligheter vil være avgjørende for min faglige vekst.

Fremtidige mål:
Min langsiktige målsetting er å [beskriv dine fremtidige karriereplaner og hvordan programmet vil hjelpe deg å nå dem]. Jeg er overbevist om at kunnskapen og erfaringen jeg vil få ved [skolens navn], vil utstyre meg med de nødvendige verktøyene for å lykkes i [ditt valgte karrierefelt].

Lignende;  Personlig Brev Jobb – Mal Eksempel

Avslutning:
Jeg håper dere vil vurdere min søknad positivt, da jeg er ivrig etter å bidra til og dra nytte av det akademiske miljøet ved [skolens navn]. Jeg er klar til å møte utfordringene ved programmet og ser frem til muligheten til å utvikle meg videre under veiledning av deres dyktige fakultet.

Takk for at dere vurderer min søknad. Jeg ser frem til muligheten til å diskutere hvordan jeg kan bidra til og dra nytte av [skolens navn].

Med vennlig hilsen,
[Ditt navn]


Tips for tilpasning:

  • Vær spesifikk om hvorfor du er interessert i skolen og programmet.
  • Ta med konkrete eksempler som viser din erfaring og motivasjon.
  • Hold brevet personlig og autentisk, men også profesjonelt og godt strukturert.

Denne malen kan tilpasses for ulike skoler og studieprogrammer, og den gir en solid ramme for å uttrykke din interesse og kvalifikasjoner på en effektiv måte.

Motivasjonsbrev Skole – Mal

Her er en FAQ-seksjon som gir svar på vanlige spørsmål om motivasjonsbrev for skole:


FAQ – Motivasjonsbrev Skole

1. Hva er et motivasjonsbrev?
Et motivasjonsbrev er et personlig brev som sendes sammen med en søknad til en skole, utdanningsprogram, eller spesialiserte kurs. Brevet forklarer hvorfor du ønsker å studere ved den aktuelle skolen, hvorfor du er interessert i programmet, og hvordan dine kvalifikasjoner og erfaringer gjør deg til en god kandidat.

2. Hva bør inkluderes i et motivasjonsbrev?
Et motivasjonsbrev bør inneholde:

  • Introduksjon: En kort presentasjon av deg selv og formålet med brevet.
  • Motivasjon: Hvorfor du ønsker å studere ved denne skolen og dette programmet. Beskriv hva som tiltrekker deg ved skolen og programmet.
  • Bakgrunn: En oversikt over relevant erfaring, ferdigheter, og akademiske prestasjoner som gjør deg kvalifisert for programmet.
  • Fremtidige mål: Hva du håper å oppnå ved å fullføre programmet og hvordan dette vil bidra til dine langsiktige karrieremål.
  • Avslutning: En høflig oppsummering og en takk for vurderingen.
Lignende;  Målebrev – Mal – Eksempel

3. Hvordan skal jeg begynne et motivasjonsbrev?
Begynn med en formell hilsen, og skriv en innledning som kort forklarer hvem du er og hvorfor du skriver brevet. For eksempel: «Kjære opptakskomité, jeg skriver for å uttrykke min interesse for [studieprogrammet] ved [skolens navn].»

4. Hva skal jeg unngå i et motivasjonsbrev?
Unngå følgende:

  • Generiske uttalelser: Vær spesifikk om hvorfor du er interessert i nettopp denne skolen og programmet.
  • Negativt språk: Fokuser på det positive og hva du kan bidra med, heller enn eventuelle negative erfaringer.
  • For lang tekst: Hold brevet kort og presist, vanligvis mellom 300-500 ord.
  • Feil: Sørg for at brevet er fri for grammatikk- og stavefeil.

5. Hvordan kan jeg skille meg ut i motivasjonsbrevet?
For å skille deg ut, fokuser på å være autentisk og spesifikk. Del personlige historier eller erfaringer som viser din lidenskap for emnet og din motivasjon. Tilpass brevet til den spesifikke skolen og programmet, og fremhev hva som gjør deg unik som kandidat.

6. Hvor lang tid bør jeg bruke på å skrive et motivasjonsbrev?
Det er lurt å bruke tid på å skrive et gjennomtenkt motivasjonsbrev. Sett av flere timer til å skrive, revidere og redigere brevet. Be gjerne om tilbakemelding fra andre før du sender det.

7. Er det nødvendig å inkludere referanser i motivasjonsbrevet?
Vanligvis trenger du ikke inkludere referanser direkte i motivasjonsbrevet. Referanser kan legges til i søknaden eller leveres separat, med mindre skolen spesifikt ber om referanser i brevet.

8. Kan jeg bruke samme motivasjonsbrev for flere skoler?
Det er best å tilpasse motivasjonsbrevet for hver skole og program du søker til. Selv om det kan være overlappende informasjon, bør du spesifikt adressere hvorfor du er interessert i den enkelte skole og program, og hva du kan bidra med.

Lignende;  Klagebrev – Mal Eksempel - Ny

9. Hva er en god lengde for et motivasjonsbrev?
En passende lengde for et motivasjonsbrev er vanligvis mellom 300 og 500 ord. Det bør være langt nok til å dekke alle viktige punkter, men kort nok til å være konsist og lettlest.

10. Hva bør jeg gjøre etter å ha skrevet motivasjonsbrevet?
Etter å ha skrevet motivasjonsbrevet, les det grundig igjennom for å rette eventuelle feil og forbedre formuleringene. Det kan også være nyttig å få tilbakemelding fra en lærer, rådgiver, eller en venn. Sørg for å følge alle instruksjoner fra skolen for innsending av brevet og andre deler av søknaden.


Var dette til hjelp?

0 / 0

Legg att eit svar 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *